Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Ο μεγαλύτερος δολοφόνος στην ιστορία της ανθρωπότητας.



Βλέποντας την σημερινή κατάντια των ανθρώπων μια περίεργη ερώτηση δημιουργήθηκε και τριγύριζε μέσα το μυαλό μου. Ποιος είναι αυτός σκότωσε τους περισσότερους ανθρώπους από τότε που ο Κάιν σκότωσε τον Άβελ;
Αποφάσισα να κάνω μια έρευνα για να μάθω την απάντηση. Με εργαλείο μου φυσικά το internet και αρκετή υπομονή ξεκίνησα πρώτα από τους φόνους για τους οποίους υπεύθυνος ήταν ένας άνθρωπος. Σιγα σιγά δημιουργήθηκε μια μακάβρια λίστα με δολοφόνους κατ'εξακολούθηση , ψυχοπαθής και εγκληματίες.
Σοκαρίστηκα όταν διασταύρωσα τις πληροφορίες μου για μερικούς από αυτούς καθώς οι αριθμοί έδειχναν εξωπραγματικοί. Άνθρωποι που σκότωσαν 5-10 ανθρώπους μπροστά τους έμοιαζαν πολύ ''λίγοι'' καθώς στην κορυφή της λίστας βασίλευαν τα πραγματικά ανθρώπινα τέρατα που σκότωσαν άμεσα , δηλαδή οι ίδιοι προσωπικά. Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικούς.



- Thug Behram Ένας Ινδός που δημιούργησε μια αίρεση που σκοπό είχε την απόκτηση πλούτου. Συνήθως τα μέλη της αίρεσης έβρισκαν ταξιδιώτες και αφού τους σκότωναν μετά τους λήστευαν. Στον ίδιο έχουν αποδοθεί επίσημα 125 φόνοι. Ενώ συνολικά στην αίρεση του πάνω από 900.


-Pedro Alonso López Ένας κολομβιανός ψυχοπαθής που σκότωνε κορίτσια. Τα θύματα έχουν φτάσει τα 120 ενώ ανεπίσημα εικάζεται πως είναι 350 . Ο ψυχοπαθής μπήκε στην φυλακή αλλά δραπέτευσε και μέχρι σήμερα κυκλοφορεί ελεύθερος.


-Luis Garavito Επίσης κολομβιανός ψυχοπαθής σκότωνε μικρά αγόρια με τα θύματα του να έχουν φτάσει τα 120 ενώ ανεπίσημα μπορεί να φτάσουν τα 300.


Αυτά είναι μόνο μερικά από τα ανθρώπινα τέρατα που περπάτησαν στον πλανήτη.Όμως τα νούμερα είναι μικρά γιατί εμείς ψάχνουμε τον μεγαλύτερο δολοφόνο της ανθρωπότητας που σημαίνει πως δεν είναι απαραίτητα ένας άνθρωπος αλλά μπορεί να είναι ένας πόλεμος. Έτσι συνέχισα την έρευνα μου και ενδεικτικά θα σας δείξω τα μεγαλύτερα νούμερα.




-World War II Μακράν ο πόλεμος με τους περισσότερους θανάτους που φτάνουν τα 72.000.000 σε παγκόσμια κλίμακα


-An Shi Rebellion Μια επανάσταση που δεν είναι τόσο γνωστή σε εμάς τους δυτικούς αλλά κόστισε περίπου 36.000.000 ψυχές.


-World War I Όχι ότι ο πρώτος παγκόσμιος πόλεμος ήταν ηπιότερος καθώς έστειλε στον άλλο κόσμο 60.000.000 ψυχές.


-Mongol Conquests Οι Μογγόλοι την εποχή της δύναμης τους κατάφεραν με τις επιδρομές τους σε Ασία και Ευρώπη να στείλουν άλλα 60.000.000 στον άλλο κόσμο.


Κι όμως δεν ήταν ούτε οι πόλεμοι αυτοί ο μεγαλύτερος δολοφόνος της ανθρωπότητας! Συνεχίζοντας την έρευνα μου βρήκαν τον Μαύρο Θάνατο ή αλλιώς την βουβωνική πανώλη που έστειλε στον άλλο κόσμο
τουλάχιστον 100.000.000 ψυχές!
Ακόμα μια τρομακτική αρρώστια η smallpox οδήγησε στον θάνατο πάνω από 300.000.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο! Κράτησα αυτόν τον αριθμό ......300.000.000 .....υπάρχει κάτι που μπορεί να τον ξεπεράσει;
Κάποιος κίνδυνος που η ανθρωπότητα πρέπει να φυλάγεται; Το μυαλό μου ταξίδευε σε διάφορα σενάρια
και σε κινδύνους φανταστικούς και μη . Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος ίσως; Κάποιος κομήτης που ενδεχομένως να μας χτυπούσε; Κάποιος νέος τρομακτικός ιός; Τότε τι; ....Και τελικά....έτσι απλά
το κατάλαβα....κατάλαβα τον μεγαλύτερο δολοφόνο όλων τον εποχών και καθ όλη την διάρκεια της ανθρωπότητας. Υπήρχε πάντα ανάμεσα μας και τον βλέπουμε καθημερινά. Είναι τόσο απλό....


Το μεγαλύτερος δολοφόνος στην ιστορία της ανθρωπότητας είναι η φτώχεια. Από εκεί ξεκινάνε όλα.
Μην έχετε αυταπάτες όσοι πέθαναν από την πείνα δεν πέθαναν επειδή υπήρχε τροφή....πέθαναν επειδή δεν είχαν χρήματα να αγοράσουν....Κανείς δεν πέθανε από αρρώστιες ακόμα και από τον καρκίνο . Όλοι πέθαναν επειδή δεν είχαν χρήματα για να μπορέσουν να αγοράσουν τα καλά φάρμακα και τις υπηρεσίες. Στους πολέμους οι φτωχοί χάθηκαν και στάλθηκαν σαν πρόβατα στην σφαγή. Ο φτωχός είναι πάντα αναλώσιμος. Πάρτε ένα παράδειγμα την Αφρική πόσα χρόνια τώρα έστελναν χρήματα για να βοηθήσουν την ανάπτυξη της. Που πήγαν όλα αυτά τα χρήματα;
Θα σας πω ένα παράδειγμα για να καταλάβετε πως η φτώχεια βρίσκεται παντού..... Εάν εγώ είχα 1 εκατομμύριο ευρώ και τα έβαζα σε μια τράπεζα με 4% επιτόκιο σε έναν χρόνο θα έπερνα 40.000 ευρώ δίχως να εργαστώ και δίχως να προσφέρω τίποτα στο κοινωνικό σύνολο. Ένας οικογενειάρχης όμως που θα πάει στην ίδια τράπεζα θα πάρει κάποιο δάνειο π.χ. 30.000 ευρώ το οποίο ανάλογα με τα έτη ας πουμε πως θα το επιστρέψει ολόκληρο στα 55.000. Δηλαδή ο οικογενειάρχης θα δουλεύει για να αποδώσει σχεδόν τα διπλά ενώ ο πλούσιος απλά θα χαίρεται τους τόκους. Και φυσικά αν ο οικογενειάρχης χάσει την δουλειά του και δεν μπορεί να αποπληρώσει το δάνειο του τότε αρχίζουν τα παρατράγουδα.




Η ουσία όμως παραμένει η ίδια...είσαι φτωχός θα πεθάνεις πιο γρήγορα είτε από αρρώστια είτε από αυτοκτονία είτε από κάτι άλλο. Γιατί ο πλούσιος σε χρειάζεται εσύ ο φτωχός θα δουλέψεις για να πληρώσεις το δάνειο και ένα μέρος από αυτό θα πάει στους τόπους του πλούσιου. Εσύ ο φτωχός θα
πρέπει να πληρώσεις τις εισφορές σου αλλιώς θα σε κλείσουν φυλακή και ένας Θεός ξέρει τι σε περιμένει μετά. Και αν αρρωστήσεις εσύ ο φτωχός θα πας στα φτωχά νοσοκομεία και θα ελπίζεις να μην είναι κάτι σοβαρό. Εγώ πάντως θυμάμαι λίγα χρόνια πριν όταν ένας θείος μου αρρώστησε με καρκίνο ΌΛΟ το χωριό έκανε έρανο, μαζεύτηκαν χρήματα και έφυγε στο εξωτερικό και έγινε καλά. Αν δεν τον βοηθούσαν θα είχε πεθάνει.
Πιστεύω πως εσκεμμένα κάποιοι θέλουν να κρατάνε τους συνανθρώπους τους φοβισμένους , τρομοκρατημένους και βουτηγμένους στην φτώχεια. Γιατί όταν είσαι φτωχός σε νοιάζει πώς θα επιβιώσεις και για το παιχνίδι που παίζεται στην πλάτη σου.
Άρα ο μεγαλύτερος δολοφόνος είναι η φτώχεια που σε όλους τους αιώνες της ανθρώπινης ιστορίας
θέρισε χιλιάδες ψυχές και το χειρότερο από όλα ίσως είναι πως το θεωρούμε κάτι το φυσιολογικό.
Όχι δεν είναι φυσιολογικό.......και θα σας πω το γιατί.




Σύμφωνα με έρευνα που έγινε το 1% ενηλίκων ανθρώπων σε αυτό τον πλανήτη κατέχουν το 40% του παγκόσμιου πλούτου! Καταλαβαίνετε τι σημαίνει αυτό; Πως το υπόλοιπο 99% μπορεί να μοιραστεί το υπόλοιπο 60%. Άρα η φτώχεια δεν μπορεί να καταπολεμηθεί εάν δεν ριζικές αλλαγές και αναδιανομή του πλούτου.


Αλλιώς πάντα θα υπάρχει αυτό το 1% που χρησιμοποιεί τον μεγαλύτερο δολοφόνο την φτώχεια για να ελέγχει το υπόλοιπο 99%. Μέσα από την φτώχεια πηγάζει η ανισότητα . Μέσα από την ανισότητα πηγάζει η βία , η ψυχασθένειες και η παρακμή του ανθρώπου. Απέναντι στον δολοφόνο που λέγεται φτώχεια το αντίδοτο είναι η ισότητα.


Ελπίζω φίλοι μου να μην σας κούρασα με το μεγάλο άρθρο μου και να το βρήκατε ενδιαφέρον. Καλό Πάσχα σας εύχομαι και Καλή Ανάσταση.


Βάκχος




Πηγές


www.wikipedia.com για τους αριθμούς των θυμάτων


http://www.guardian.co.uk/money/2006/dec/06/business.internationalnews
για την αναλογία 1% -40% του παγκόσμιου πλούτου


οι φωτογραφίες είναι από τον θείο γκούγκλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου